Belföld

Karácsony áfamentes bérletet szeretne

Karácsony Gergely főpolgármester hosszabb posztot írt a Facebookra arról, mit egyeztettek a budapesti parlamenti képviselőkkel. Karácsony azt mondta, négy ügyben határozták el a közös fellépést. Az egyik a közösségi közlekedés, ahol azt szeretnék, ha az állam fele részben válllalná a finanszírozást, nem csak Budapesten, hanem a megyei jogú városokban is.

Azt szeretnék továbbá, ha áfamentesek lennének a jegyek és bérletek. Valamint, hogy uniós forrásból lecserélhessék a közlekedési eszközöket, amelyek környezetszennyezőek.

A közlekedéssel kapcsolatban szeretnék, ha a kormány kifizetné a megígért hatmilliárd forintot a Lánchíd felújítására, és ha az autósok által befizetett, az útfelújításokra szánt adó az önkormányzatokhoz menne, mert ők újítják fel az utakat.

Jelenleg a főváros által összegyűjtött szemetet karácsony szerint a Hulladék Hasznosítóban úgy égetik el és csinálnak belőle energiát, hogy ezért nem adnak semmit Budapestnek. Karácsonyék kérik vissza a szemetet, mert ebből megoldható Budapest teljes közvilágítása.

A szolidaritási hozzájárulással kapcsolatban pedig azt kérik, hogy álljon vissza a 2019 előtti állapot. Akkor szerintük Tarlós Istvánnak 10 milliárd forintot kellett befizetnie, most pedig nekik 56 milliárdot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik