Belföld

Öngyilkos lett a férfi, akit félholtra vert a fia az örökség miatt

Három és fél év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte Nyíregyházi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés miatt azt a 30 éves férfit, aki három évvel ezelőtt félholtra verte az apját egy hagyaték miatt.  A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség lényegesen súlyosabb büntetést kért az elkövetőre.

A férfi és az apja egy szabolcsi kisvárosban, közös háztartásban éltek. A fiatalember ittasan gyakran rosszallóan felemlegette az apjának, hogy lemondott a javára az édesanyja halála után szerzett törvényes örökrészéről. A férfi bő három évvel ezelőtt megverte az apját, majd bocsánatot kért tőle a történtekért.

A nyugalom azonban nem tartott sokáig, mert öt nappal később ismét apjára támadt a férfi az örökség miatt ittasan. Fejbe vágta egy fadarabbal, majd az arcán és végtagjain ütlegelte az apját. Amikor az idős férfi a földre került, kitartóan folytatta a bántalmazást, amellyel bordatöréseket és súlyos belső sérüléseket okozott neki. Ezután rövid időre magára hagyta, ekkor a családfő öngyilkos lett.

A bordatörések, valamint a súlyos belső sérülések életveszélyes állapotot idéztek elő. A fiatalember és védője enyhébb minősítésért, enyhítésért, az ügyészség pedig súlyosításért fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azt közölte, hogy a büntetett előéletű vádlott az életkora és ittassága miatt egyaránt csekélyebb védekezési képességű édesapját bántalmazta különösen brutális módon. Noha a halálát nem ő okozta, az életveszélyes sérülések olyan súlyosak voltak, amelyekkel a törvényszék által kiszabott börtönbüntetésnél súlyosabb szabadságvesztés lehet csak arányos.

Álláspontjuk szerint a családon belüli erőszak semmilyen okból nem méltányolható, az erőszakoskodó férfi büntetett előélete, a cselekmény jellege és módja miatt pedig tettarányos, súlyosabb büntetés kiszabásának van helye.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik