Belföld

Áltanárral köszöntette a Fidesz a pedagógusokat

Fidesz / Facebook
Fidesz / Facebook
A PDSZ szerint se a kép, se a szöveg nem hiteles a pedagógusnapi köszöntőn.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez (PDSZ) köthető portál szerint a pedagógusnapi köszöntések közül groteszkségében kiemelkedik a Fideszé, amely továbbra is kampányüzemmódban működik. A nedolgozz ingyen.hu alaposan kivesézte a kormánypárt Facebook-oldalon közzétett köszöntőt,

Arra jutott, hogy azon minden hamis.

Nem az illetmények emelkedtek ugyanis januártól. Egy, a 10%-ot messze el nem érő, az alapilletményből számított pótlékot vezetett be a kormány.

A portál szerint azonban ennél is pikánsabb, hogy nem találtak olyan magyar állampolgárságú pedagógust, aki hajlandó lett volna lefotóztatni magát. A képen ugyanis egy modell látható, a fotó pedig egy ingyenes képmegosztó szolgáltatásról származik, de pénzért is  árusítják.

A „legordasabb” ferdítésnek azt tartják, hogy a köszöntés nyilván nem az oktatásban dolgozóknak szól, célja csak a félrevezetés, mert a pedagógusok pontosan tudjuk, mekkora hazugságot rejt ez a kép.

2013 szeptemberétől valóban jelentősen emelkedtek az alapbérek, de a munkaterhek is, és a helyettesítéseket azóta nem fizetik ki.

Frázisok, semmitmondó köszöntések helyett a PDSZ ezt kívánja a kormánytól:

  • bérrendezést,
  • a túlórák kifizetését,
  • az illetmények minimálbérhez kötését,
  • érdemi párbeszédet a NAT-ról,
  • az ostoba, kártékony központosítás megszüntetését,
  • érdekegyeztetést, konzultációt minden országos érvényességű döntés előtt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik