Belföld

Videón az ölelgetős belvárosi zsebtolvaj

Vádat emelt a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség azzal a 27 éves büntetett előéletű férfival szemben, aki egymás után három külföldit zsebelt ki, vagy próbált kizsebelni egy terézvárosi apartmanházban. A férfi nem ma kezdte a szakmát, a vád szerint már korábban is követett el ugyanilyen bűncselekményt.

A Fővárosi Főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint a 27 éves férfi március 28-án délután beszállt az apartmanház liftjébe három külföldi mellé, beszélgetni kezdett velük, majd az egyiküket ölelgetni kezdte, amelynek során a nadrágja zsebéből kiemelte az áldozata 80 ezret érő mobilját. A sértett azonban észlelte a tettét, és visszavette a kezéből a készüléket.

Ugyanezen a napon, a férfi az apartmanház előtti éjjel-nappali bolt közelében zsebelt ki egy külföldi férfit: lenyúlta a pénztárcáját, benne mintegy 120 ezer forintnyi fonttal és két bankkártyával.

Nem sokkal később, ugyanannak az apartmanháznak a liftjében a zsebes együtt utazott egy idősebb párral, akikkel beszélgetést kezdeményezett, majd a liftből kiszállva ölelgetni kezdte a pár férfi tagját, amelynek során a férfi zsebéből kivett egy narancssárga tokban lévő mobiltelefont, amit gyorsan zsebre tett. A lopást azonban észlelte a pár hölgy tagja és számon kérte a tettest. A szarka ekkor kivette a zsebéből a telefont és a földre dobta.

A vádirat szerint a 27 éves férfi tavaly júliusban is kizsebelt egy külföldit az egyik terézvárosi hotel előtt. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a zsebesre azzal, hogy a korábban, más ügyben kiszabott 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is rendeljék el vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik