Belföld

Osztie Zoltán: Orbán Viktor jó pásztor, leginkább Szent Istvánhoz mérhető

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Ezt mondja a plébános, aki a kormányfő születésnapján évek óta hálaadó szentmisét tart.

Osztie Zoltán a Népszavának azt mondja, pontosan nem is tudja, de már legalább tízszer mutatott be hálaadó szentmisét Orbán Viktor születésnapja alkalmából. Az mindegy, hogy a kormányfő református, mindenkiért imádkoznak, függetlenül vallásától. Úgy véli, a választás kimenetelében is volt szerepe imádságuknak.

A plébános azt nem tartja pártpolitikai elköteleződésnek, ha a miniszterelnökért imádkoznak, „ez független a pártoktól”, szerinte Orbán Viktor személye köré nem is épül semmiféle vallási kultusz, mindenkiért imádkoznak, akivel dolguk van.

Ha szeretjük a hazánkat, ha azt szeretnénk, hogy jóra forduljon a sorsunk, akkor mindazokért imádkozunk, akik a sorsunk alakításában szerepet játszanak.

Kapcsolódó
Orbán ima (Array)
"Orbán Viktorért mindennap imádkozunk"
Ma van a miniszterelnök születésnapja. Egy fővárosi kápolnában vasárnap délelőtt e jeles alkalomból imádkoztak Orbán Viktorért. Katz riporter is elment az eseményre.

Azt elismeri, buzgóbban imádkoznak azért, aki a szívükhöz közel áll, magasabb hivatalt visel, de Gyurcsány Ferencért, amikor miniszterelnök volt külön szentmise keretében nem imádkozott.

Először nyilván az ő megtéréséért kell imádkozni.

Tisztázza, bibliai értelemben értette az idei misén, hogy a diktátorság lehet elfogadható. Elmagyarázza, hogy az önkényuralmat semmiképpen nem lehet elfogadni, de arra, hogy a vezető diktáljon, szükség van.

Diktál, tehát elöl jár, megmutatja az irányt, vezet. Ahogyan a bibliai jó pásztor. Jézus a jó pásztor, aki magáról mondja, hogy ő elöl megy, szólítja a juhait, a juhai ismerik az ő hangját, és követik őt. Pontosan így szerepel a Bibliában, a templomban is ebben az értelemben hangzott el. (…) Isten őrizzen attól, hogy egy miniszterelnök diktátor legyen abban az értelemben, ahogyan a történelem diktátorai azok voltak.

Osztie Zoltán szerint jelenleg Orbán Viktorhoz hasonló, a kormányfői posztra alkalmas politikus a Fideszben sem nagyon akad, a magyar történelem ismert alakjai közül pedig leginkább Szent István királyhoz mérhető a miniszterelnök.

Röviden: Isten, haza, család! Szent István letette az alapokat, a miniszterelnök úr kereszténydemokrata politikusként ugyanezt a három pillért képviseli, szilárdítja és erősíti.

Kapcsolódó
Az orbánizmus az új vallás?
Amikor a vallás igazolja a politikát. Az orbánizmus „igazi hungarikum".

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik