Belföld koronavírus

Beismerte tettét a Covid-tesztelésekért kapott pénzt elsikkasztó dolgozó

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 25 éves nővel szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy elsikkasztotta a Covid-tesztelésekért kapott pénzt a munkahelyén.

A gyanúsított egy covid szűrésekkel foglalkozó cégnél dolgozott, amely Kazincbarcikán is létrehozott egy szűrőpontot. Itt a teszteléseket végző gyanúsítottnak a szolgáltatásért kapott összeget borítékban egy – csak a cégvezető által kinyitható – zárt széfbe kellett volna helyeznie, de abba csak üres borítékokat tett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a fiatal nő tavaly novembertől idén februárig dézsmálta a bevételt, amelynek során összesen csaknem 1,7 millió forintot tulajdonított el. Elmondása szerint már számított rá, hogy a széfet hamarosan üríteni fogják és ekkor kiderül a hiány, ezért betörésről tett bejelentést.

A rendőrök néhány napon belül kiderítették, hogy a pénzt az alkalmazott tulajdonította el, aki az összeget tartozásai kiegyenlítésére és utazásra költötte. A nő beismerte tettét a gyanúsítotti kihallgatása során. A kazincbarcikai nyomozók lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik