Belföld

Hasba szúrta magát egy zalai nő, majd a férjére kente

Egy év próbára bocsátotta jogerősen a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a nőt, aki azzal vádolta a férjét, hogy ittas állapotban szúrt hasi sérülést okozott neki.

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint a nő szúrt hasi sérüléssel ment be a zalaegerszegi kórházba 2020. december 29-én. Az asszony azt állította, hogy a férje az előző este a közös otthonukban hasba szúrta.

Pár órával később a rendőrök is kihallgatták a sebészeti osztályon fekvő nőt, aki a törvényi figyelmeztetéseket követően azt vallotta, hogy az ittas állapotban lévő férje előző nap délelőtt az otthonukban veszekedés közben egy vékony pengéjű, 30-40 cm hosszú késsel hasba szúrta.

Néhány hónap elteltével a nyomozás során történt kihallgatásakor viszont már úgy nyilatkozott, hogy nem a férje okozta a sérülését, hanem a beszedett nyugtatóktól és az elfogyasztott alkoholtól került olyan állapotba, hogy öngyilkossági szándékkal saját magát szúrta meg.

Ezen vallomását megerősítették a beszerzett bizonyítékok és a nő kiskorú gyermekének vallomása is, ezért a nyomozást bűncselekmény hiánya miatt megszüntették. Mivel a nő hamisan vádolta meg házastársát a hatóságok előtt, ezért eljárást indítottak ellene. A bíróság bűnösnek mondta ki az asszonyt hamis vád bűntettében, ezért őt egy évre próbára bocsátotta. A büntetővégzés jogerős.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik