Belföld

Borosüveggel, ököllel verték a házibulit tartó fejét, elítélték őket

Már az előkészítő ülésen ítéletet hozott a Tatabányai Törvényszék annak a két férfinak az ügyében, akik akik közül az egyik borosüveggel, a másik pedig ököllel ütötte a házigazda fejét egy esztergomi házibuliban.

dr Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője azt közölte, hogy a bíróság az ügyészi indítvány szerint mondta ki bűnösnek a két férfit és az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap 3 évi próbaidőre felfüggesztett, a másodrendű vádlottat pedig 1 év 10 hónap 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A sértett házi bulit tartott tavaly márciusban egy esztergomi lakásban, ahol ott volt a két férfi is, aki a házigazdával italozott. Az este folyamán előzetes szóváltást követően a lakás előtti gangon az egyik terhelt egy boros üveggel leütötte a házigazdát.

Ekkor odalépett hozzá a cinkostársa, majd három alkalommal, közepes-kis erővel, ököllel ő is fejbe vágta. A baráti társaság többi tagjai húzták el az elkövetőt. Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt két férfi váddal egyezően beismerte a bűnösségét már az előkészítő ülésen, a törvényszék pedig felfüggesztettre ítélte őket. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik