Belföld

Tokodi férjgyilkos: Nagyon sajnálom, hogy elvettem a gyerekektől az apjukat

Nyolc év börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a tokodi nőt, aki két évvel ezelőtt szíven szúrta a férjét az otthonukban.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a nő a büntetés kétharmadának kitöltése után bocsátható szabadlábra feltételesen. Hozzátette, a nő továbbra is kitartott amellett, hogy nem szándékosan követte el tettét.

M. F.-né ittasan összeszólalkozott a párjával, majd magához vett a konyhában egy kést, és nagy erővel szívtájékon szúrta a szintén ittas férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az asszony jogos védelemre hivatkozott a nyomozati szakban. Azt állította, hogy hagymát pucolt, amikor a férje rátámadt, és ő csak tartotta a kést, amibe belefordult a férje.

Az asszony ezúttal is kitartott amellett, hogy nem emlékszik a részletekre, és nem szándékosan tette azt, amit tett. Az utolsó szó jogán azt mondta, hogy megbánta, és nagyon sajnálja a történteket, főleg azért, mert így elvette a gyerekeitől az apjukat.

Az asszony tizenöt évvel ezelőtt hat hónap felfüggesztettet kapott, mert ittasan mellkason és vállon szúrta a fiát egy késsel. A törvényszék ezúttal nyolc év börtönre ítélte a nőt. Az ügyész súlyosításért, az asszony és védője felmentéséért, illetve enyhítésért jelentett be jogorvoslatot a döntés ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik