Belföld

Lázár János: Visszatértem

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Ma letettem a miniszteri esküt. Visszatértem.

Így kezdte kedd este közzétett Facebook-bejegyzését az építési és beruházási miniszternek kinevezett Lázár János, aki a kormány többi tagjával együtt vett részt délután az eskütételen.

Úgy folytatta, visszatérését a közelmúltban sokan és sokféleképpen értelmezték. Számára ez nem politikai revansot és nem a bársonyszékhez való visszatérést jelent, hanem a cselekvőképesség egy magasabb szintjét.

Feladatot és lehetőséget. Felhatalmazást arra, hogy immár országos, sőt nemzeti szinten folytathassam azt a munkát, amit az elmúlt években a Dél-Alföldön végeztem. A feladat az országépítés a szó szoros és átvitt értelmében

– közölte.

Lázár szerint megtiszteltetés és felelősség részt venni ebben a munkában. Munkatársaival együtt az a céljuk, hogy néhány év múlva a szemmel látható, az épületekben és nagyberuházásokban testet öltő Magyarország éppúgy okot adjon a nemzeti büszkeségre, mint a szellemi, gazdasági és politikai szempontból már jó ideje „visszatért” Magyarország.

Orbán Viktor egyébként úgy értékelt a parlamenti beszédében, országépítési minisztériumnak kéne hívni Lázár János tárcáját.

Kapcsolódó
Orbán Viktor: Belevaló kormány kell
Letették az esküt Orbán Viktor ötödik kormányának miniszterei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik