Belföld

Bojár Gábor: Orbán Viktor stratégiája az oktatás lezüllesztése

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Levezetése szerint minél kevésbé képzettek a magyarok, annál többen szavaznak a Fideszre.

A Hírklikknek Bojár Gábor nagyvállalkozó, egyetemalapító azt mondja, idén az országban azért jelentkeztek csak 22-en fizika, és 25-en kémia szakos tanári képzésre, mert nem vonzó a pálya, a tanárok nagyon alulfizetettek, túlterheltek. Az is a cél, hogy a tehetséges diákok ne menjenek tanárnak – teszi hozzá.

Orbán Viktornak abszolút tudatos stratégiája az oktatás lezüllesztése. Nem arról van szó, hogy nincs rá pénz, vagy olyanokat nevez ki, akik nem értenek hozzá, hanem tudatosan rontják el a pedagóguspálya vonzerejét.

A Graphisoft és az Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója úgy véli elég megnézni, kik szavaztak az ellenzékre, kik a Fideszre. A képzettség csökkenésével nő a kormánypártiak aránya. Ez évek óta látszik. Levezetése szerint teljesen világos tendencia, hogy

minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen fognak a Fideszre szavazni. (…) Ez olyan bűn a nemzet ellen, amit elképzelni sem lehet, hiszen egy lezüllesztett oktatás visszaépítése 100 év.

Az egészségügyet ehhez képest öt-tíz év alatt rendbe lehet tenni. Bojár Gábor szerint nem megoldás, amit Csák János, a kulturális és innovációs miniszteri poszt jelöltje bizottsági meghallgatásán a reáltárgyak oktatásáról mondott. A kémia-, biológia- és fizikatanárok hiánya miatt össze lehet vonni a három tárgyat, mert kevesebb tanár kell, de megtanulni nem lehet így e tárgyakat.

De ők nem is akarják, hogy a diákok megtanulják. Nem arról van szó, hogy lehet-e jobban csinálni, hanem arról, hogy tudatosan rombolják.

Kapcsolódó
Hétszámjegyű összeget utalt a tiltakozó pedagógusok sztrájkalapjába Bojár Gábor
Bízik benne, hogy gesztusa másokat is csatlakozásra buzdít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik