Belföld

Hónapokig verte, majd megkéselte és hajánál fogva kihúzta a volt párját a házból

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a 33 éves férfinek a letartóztatását, aki hónapokon keresztül bántalmazta volt élettársát.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi május 15-én dél körül felkereste a korábbi élettársát a volt lakásukon. Az egyik kezében egy 21 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel, míg a másik kezében egy téglával ment be az udvarba, ahol a téglával betörte a családi ház bejárati ajtajának üvegezett részét.

A kitört ablakon át bejutott a házba és a lakás egyik szobájában alvó nőhöz ment, akit – az egyik kezében a konyhakést tartva – kétszer is nagy erővel fejbe vágott.

A felriadó nő a nyitott ablakhoz szaladt, hogy segítséget kérjen, de a férfi becsukta az ablakot. A nő ekkor megkísérelt kiszaladni a házból, de a férfi utána futott és a késsel a bal lapockája fölött megszúrta őt. Ezután a hajánál fogva kihúzta a ház elé, ahol kiabálva azt mondta neki, hogy takarodjon a házból

– írta az ügyészség.

A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint korábban is bántalmazta a nőt: két hónappal ezelőtt ököllel eltörte az orrát, majd az egyik múlt hónapi hajnalon azért verte össze a nőt, mert az el akart menni hazulról.

A férfi ezt nem hagyta neki, nagy erővel megfogta a kezét, majd ahogyan a nő próbált kiszabadulni a szorításból, neki singcsont és orsócsont töréses sérülést okozott.

A férfivel szemben súlyos testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt folyik nyomozás, azonban az eljáráshoz egyesítettek egy másik, garázdaság miatt korábban indult ügyet is, mert a férfi már tavaly januárban is bántalmazta a nőt:

ekkor a lakásból a hajánál fogva kihúzta a sértettet, majd az utcafrontra néző bejárati ajtón kiérve kilökte a lépcsőről, és háromszor tarkón ütötte.

– írta közleményében az ügyészség.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte a büntetett előéletű nőverő letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik