Belföld

Márki-Zay: Valakik nagyon félnek egy új, tisztességes párttól

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje Facebook posztban reagált azokra a vádakra, miszerint a Mindenki Magyarország Mozgalom tartja meg a közös ellenzéknek szánt pénztámogatásokat.

Tegnap ismeretlen pártemberekre hivatkozva az MMM által vezetett összellenzéki kampány adománygyűjtését és az állítólag fennmaradó adományok jogosultságát kérdőjelezték meg olyanok, akik velünk ellentétben eddig sem civil adományokból és egyáltalán nem átláthatóan gazdálkodtak

– írja a hódmezővásárhelyi polgármester, miután ellenzéki politikusok jelezték, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem érkezett az MMM-től a kampányadományok sorsáról.

Márki-Zay megismételte Vékás Sándor, az MMM operatív igazgatójának kijelentéseit, miszerint a mozgalom a kampány során végig a saját nevében és saját felelősségére kért támogatásokat, melyekkel átláthatóan el fog számolni. Hozzátette, hogy amennyiben marad valamekkora összeg a felajánlásokból – a közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint több mint 100 millió forintról lehet szó – azt jogilag sem tudják az összefogás pártjai közt szétosztani.

Márki-Zay nem csak az ellenzéki pártok felől kapott kritikákat: Kész Zoltán az MMM alelnöke arról írt, felfüggeszti vezetői tagságát amennyiben Márki-Zay nem számol el a hónap végéig a kampányra kapott pénzekkel.

A hódmezővásárhelyi politikus válaszul közölte, szerint azért jelennek meg naponta a lejárató cikkek, mert „valakik nagyon félnek egy új, tisztességre és becsületre épülő, hiteles alternatívát jelentő párt megjelenésétől”. A Telexnek pedig azt nyilatkozta: Kész is tudja, az, hogy az adományok maradékát utalják vissza, képtelenség, mert eleve lehetetlen kiválasztani, melyik adakozó kap vissza pénzt a maradványból, és melyik nem.

Ezt a pénzt az MMM fogja felhasználni, és arra fogja felhasználni, amire kapta, azaz Orbán Viktor leváltására

– tette hozzá.

Márki-Zay mozgalmának több elnökségi tagja, Kész mellett Lukácsi Katalin, Magyar György és Üveges Gábor is jelezte a napokban, hogy nem kíván részt venni a Civilek Pártjának keresztelt formáció létrehozásában, de korábbi tanácsadója, Király Júlia közgazdász, valamint Hadházy Ákos is jelezte, hogy nem csatlakozik a Márki-Zay által létrehozni kívánt párthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik