Belföld

Az MMM-es Kész Zoltán felszólította Márki-Zayt, hogy számoljon el a közös ellenzéknek szánt pénztámogatásokkal

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Kész Zoltán a Mindenki Magyarországa Mozgalom vidékért felelős alelnöke ultimátumot adott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek. Az egykori országgyűlési képviselői Facebook posztjában arról ír, hogy a mozgalomban felfüggeszti vezetői tagságát amennyiben Márki-Zay nem számol el a hónap végéig a kampánypénzekkel.

Az elszámolás az én szememben két dolgot jelent. Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz

– fogalmaz Kész Zoltán, miután szerdán több ellenzéki párt politikusa is jelezte, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem érkezett az MMM-től a kampányadományok sorsáról. Vékás Sándor, az mozgalom operatív igazgatója egyértelművé tette, hogy az MMM a saját pénzeként tekint az adományszámlára érkező összegre, hiszen véleménye szerint „azt az MMM-nek utalták, az MMM felületein”.

A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint 100 millió forint feletti összegről lehet szó. Kész szerint az összellenzék volt miniszterelnök-jelöltje az összeget saját pártja építésére fordíthatja:

Gondolom, mondanom sem kell, hogy az adományozók által egyértelműen célhoz kötötten adott támogatásokat nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle) lopás, amelyet az MMM-ben nem csak te, de senki más sem tűr el.

Az MMM vezetőségéből Lukácsi Katalin és Üveges Gábor mellett Kész is jelezte, hogy nem kíván csatlakozni Márki-Zay új pártjához. Érvelése szerint „most pártot kellene csinálni, van hely a palettán egy új párt vagy szervezet számára, de azt nem Márki-Zay Péternek kell vezetnie, hiszen ő és az ellenzék is súlyos vereséget szenvedett a választáson”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik