Belföld

Nem mond le a baleset után a Böszörményi úti épület bontását végző cég vezetője

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Minden olyan kárt, ami a bontást megelőző állapotfelmérés után történt, a vállalkozó megtérít. Ha kiterjed rá a biztosítása, akkor abból, ha nem, saját költségére

– közölte a hvg.hu-val a BBSZ Ingatlan 2022 Kft. ügyvezető igazgatója. Orbán Imre a lapnak jelezte: az előzetes állapotfelmérést az előírások szerint csupán negyven lakásban kellett volna végezniük, azonban ehelyett több mint százhúsz lakásban tették meg.

A hvg.hu azért fordult a cégvezetőhöz, mert a bontási munkálatok a lakók szerint több problémát is okoztak, például több környező épület lakásában a bontás megkezdése után repedések keletkeztek, valamint folyamatosan panaszkodnak az ott lakók a porra és a zajra.

Az ügyvezető igazgató szerint maximálisan eleget kívánnak tenni annak a feltételnek, amely a bontási engedélyben szerepel, miszerint „a bontási munkát úgy kell végezni, hogy az se porhatást, se egyéb olyan hatást ne okozzon, amely a környezetre, illetve az építési (bontási) munkahelyen vagy annak közelében tartózkodókra káros lehet”.

Az épületek bontását hétfőn azért állították le, mert az épület több emelete leomlott, Orbán Imre ezzel kapcsolatban közölte: a baleset vizsgálata egyelőre nem zárult le, így még nem tudni, miért történhetett a baleset.  Posztjáról nem mond le a baleset után, mert szerinte „a cég működése jogszerű, átlátható, a képviselő-testület által közvetlenül ellenőrzött”.

A bontási munkálatok a vizsgálat végéig leálltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik