Belföld

Leomlott két emelet egy bontás alatt álló épületből a Böszörményi úton

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Több autó megrongálódott Budapesten, egy XII. kerületi épület bontása közben hétfő délután – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-t.

Kolozsi Péter elmondta: a Böszörményi út 22. alatti hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak. A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat. Sérültet nem találtak.

Marjai János / 24.hu

A helyszínre statikust hívtak. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták – tette hozzá. A BKK Info Facebook-oldalán azt írták: a Böszörményi utat a Királyhágó tér közelében zárták le.

A Telex szerint két szint omlott le egy házból, amelyen önkormányzati építkezés zajlik. 

Emiatt az 59-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbusz terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, és az Apor Vilmos tér megállót.

Marjai János / 24.hu

A 102-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmán tér felé a Szendi árok megállót sem.

A 212-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Kiss János altábornagy utca és a Svábhegy felé a Királyhágó tér megállót sem – ismertették.

A kerületi rendőrkapitánnyal és a beruházó egyik képviselőjével történt gyors egyeztetés után az alábbiakat tudom most közölni: Jelenleg statikusok mérik fel a kárt, és hogy egyáltalán megállt-e az omlás. A rendőrök ezután helyszínelnek, amit nem tudunk megjósolni, hogy meddig fog tartani, ezért azt sem tudják mikor lesz megnyitva az út. Ha abbamaradt, a beruházó elkezdi a romok mihamarabbi eltakarítását.

írta a helyszínről Hajnal Miklós, a körzet parlamenti képviselője.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik