Belföld

Elítélték a rendőrökre támadó Kossuth téri tüntetőt

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki rendőrökre támadt 2018 decemberében egy Kossuth téri tüntetésen.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a férfi megbontotta az ország karácsonyfáját körülvevő szánkósort és az egyik szánkót – később pedig egy hulladéktárolót is – a parlament épületét biztosító rendőrsorfal elé vitt, kukazsákokat és sörösdobozt dobott a rendőrök mögé, majd ismeretlenül maradt társaival megpróbálta áttörni a sorfalat.

Az éjjeli órákban a tüntetés többi résztvevőjével együtt megpróbált padokat felgyújtani, de mivel ez nem sikerült, a férfi az úttestre húzott egy közlekedési jelzőtáblával felszerelt oszlopot, amelyet más tárgyakkal együtt ismeretlenek meggyújtottak. Az égő kupac tetejére a terhelt egy kukát helyezett, amelyet később kiemelt a tűzből, és a helyszínre érkező rendőrök felé rúgott.

A férfi ezután az egyik környező utcában felborított négy közösségi kerékpárt és egy asztalt is A férfi beismerte a bűnösségét az előkészítő ülésen, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. A bíróság elfogadta a beismerését és csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt két év börtönre ítélte a férfit, de büntetését négy év próbaidőre felfüggesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik