Belföld

Pokorni: feljelentést tesz a Böszörményi úton történt baleset ügyében a kerület

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a XII. kerületi önkormányzat a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál történt bontási baleset ügyében – közölte Pokorni Zoltán, hegyvidéki polgármester keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hétfőn a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál baleset történt, a két legfelső szint rászakadt az alattuk lévőre.

Kapcsolódó
Leomlott két emelet egy bontás alatt álló épületből a Böszörményi úton
Több autó megsérült, a közlekedés leállt, a keresőkutyák átvizsgálták a romokat.

Az önkormányzat ezután leállíttatta a bontási munkálatokat; tulajdonosi jogkörben eljárva a Böszörményi úti projektcég értesítette az alvállalkozót, az Alba-Fém Kft.-t, hogy a hatósági vizsgálatok lezárultáig nem folytathatja a bontást.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) kedden azt hangsúlyozta, nem tartja megengedhetőnek, hogy veszélyeztessék a környéken lakók vagy az ott közlekedők épségét, biztonságát. Kiemelte, a bontás csak akkor folytatható, ha garantált a biztonság.

Szólt arról is, hogy már hosszabb ideje folyik a bontás, és emiatt sok panasz érkezett az önkormányzathoz. A beruházást irányító cég vezetője korábban már intézkedett arról, hogy a bontás során a védőtávolságot jelentősen növeljék meg – mondta, megjegyezve: talán ennek köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt, csak egy-két autóban keletkezett kár.

Kapcsolódó
Rövidesen elindulhat a Böszörményi úti irodaházak bontása, otthonok kerülnek a helyükre
Az önkormányzati projektben százhúsz lakás, illetve üzletterek veszik majd át a helyüket, a részletek azonban továbbra sem ismertek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik