Belföld

Fiatal rablók támadtak éjjel két külföldire Budapesten

Külföldiek által bérelt fővárosi lakásokba surrant be két fiatal. A lakók kizavarták őket, erre erőszakkal próbáltak visszamenni.

A BRFK tájékoztatása szerint egy nyitva hagyott lakásajtón surrant be két fiatal közel két héttel ezelőtt éjjel. A külföldi bérlő kitessékelte őket, bezárkózott, mire az elkövetők megpróbálták benyomni az ajtót. Mivel nem jártak sikerrel, a szomszéd lakás szintén nyitott ajtaján mentek be.

Az itt lakó külföldi nő is felfigyelt rájuk, kizavarta a hívatlan látogatókat, akik először elhagyták a lakást, de aztán benyomták az ajtót, és „money, money” szavakkal pénzt követeltek. A rémült nő kiszaladt, az elkövetők pedig összeszedték otthagyott laptopját, tabletjét és telefonját, összesen mintegy egymillió forint értékben.

A tulajdonos utánuk ment, és némi dulakodás árán visszaszerezte a laptopját, mire a fiatalabb fiú megütötte. A nő a szomszédoktól kért segítséget, riasztották a ferencvárosi járőröket, akik a helyszín közelében elfogták a menekülő tetteseket.

A 23 éves T. Ferencet és 15 éves társát rablás és lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd elrendelték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik