Belföld

Emberére akadt a dunakeszi trafikost lelövéssel és agyonszurkálással fenyegető támadó

police.hu
police.hu

Láthatóan nem számított korai látogatóira az a 39 éves férfi, akinek Heves megyei otthonába a Pest megyei rablási detektívek kopogtak be egy tavaly novemberi trafikos támadás miatt. A kutatáskor előkerült az elkövetéskor használt, szürke melegítőnadrág is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy dunakeszi dohánybolt alkalmazottjától akarta megszerezni a bevételt november közepén az akkor még ismeretlen férfi. Egy sniccert szorongatott a kezében, miközben az eladót lelövéssel, majd agyonszurkálással fenyegette.

Az indíték nem személyes volt, a kassza tartalmát követelte. Az eladó nem adta, erre a szürke mackónadrágos, maszkos, kapucnis ismeretlen a pulton átmászva próbált volna közelebb férkőzni a pénztárgéphez, de az alkalmazott megakadályozta. Dulakodtak, majd a támadó zsákmány nélkül elmenekült. A kétperces bűncselekmény során senki nem sérült meg

– írták.

Hozzátették, a rendőrök tetemes mennyiségű adatot gyűjtöttek, és megtalálták a menekülő útvonalát: egy közeli, elhagyatott telek viseltes kerítésén átlépve a tőzegtavak felé gyalogolt el, a csapásnyomról kutyát is indítottak.

police.hu

Egy idő után ugyan szagot vesztett, ám neki köszönhetően a rendőrök találtak két eldobott szatyrot. A piros szütyők teljesen újszerűek voltak, kiderült, a támadás előtt vásárolta egy szürke melegítőnadrágos férfi egy közeli áruházban. A tettest végül sikerült azonosítani, és egy néhány száz lelkes hevesi kistelepülés le is csaptak rá egy pár nappal ezelőtti hajnalon.

police.hu

A 39 éves K. Gergő nem állt ellen, mire felfogta, miről van szó, már elfogták, majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fővárosi objektumába vitték. Átkutatták otthonát, az elkövetéskor használt ruhája, a szürke melegítőnadrág, a kapucnis pulóver is az ágya mellett hevert. A férfi a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panaszt tett, és megtagadta a vallomást a kihallgatása során. A bíróság elrendelte a letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik