Belföld

Schmuck Andor ismét visszatér – elindul a belvárosi időközi választáson

Schmuck Andor nem adta fel: számos sikertelen próbálkozás után újra benevezett egy választási kampányba. A bulvárszerepléseiről is ismert jelölt most a belvárosi önkormányzat megüresedett képviselői mandátumát célozta meg.

Az V. kerületben a 3-as egyéni választókörzetben június 26-ra tűztek ki időközi választást, mert áprilisban lemondott az önkormányzat legrégebbi fideszes képviselője. Pásztor Lajost, aki 1994 óta volt tagja a kerület képviselő-testületének, hétszer választották meg egyéni képviselőnek. Utoljára 2019-ben, 77 évesen nyert mandátumot.

A függetlenként induló Schmuck jelölését szerdán vette nyilvántartásba a kerületi választási bizottság, miután leadta az induláshoz szükséges 21 választópolgár ajánlását. Schmuck legutóbb az áprilisi országgyűlési választás kampányában aktivizálta magát, akkor a Tisztelet Társasága nevében kötött együttműködési megállapodást a Gattyán György vezette Megoldás Mozgalommal. Schmuck a 2019-es önkormányzati választáson egy rövid időre főpolgármester-jelöltként is reklámozta magát, de visszalépett, és végül a Belvárosban indult polgármesterjelöltként. Három éve a szavazatok 1,46 százalékát sikerült megszereznie.

A pártok erőviszonyait nem befolyásoló időközin a Fidesz-KDNP Nagy Gergőt indítja, az ellenzék közös jelöltje pedig Fábián Benjámin lesz. A fiatal momentumos vállalkozót a választási bizottság határozata szerint a DK, az LMP és az MSZP is támogatja.

Az indulók névsora még bővülhet, mert jelölő szervezetként bejelentkezett az ISZOM és a Vállalkozók Szövetsége a Reformokért nevű párt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik