Belföld

Kokaint találtak Berki Krisztián lakásában, elfogták a dílerét

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Elfogta a rendőrség azt a dílert, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő adhatta a drogot Berki Krisztiánnak, akit péntek reggel találtak holtan a IX. kerületi otthonában.

Mivel kábítószergyanús anyagokat találtak a celeb lakásán, ezért a BRFK a halálesettel kapcsolatos közigazgatási eljárás mellett egy büntetőeljárást is indított az ügyben. Értesüléseink szerint kokaint és marihuánát találtak a rendőrök Berki otthonában.

Megkerestük a BRFK-t, hogy megtudjuk, hol tart a nyomozás, válaszukban azt írták, hogy május 6-án ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt.

A Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói május 10-én Vecsésen fogtak el egy feltételezett drogkereskedőt, akit a kihallgatását követően őrizetbe vettek, és kezdeményezték a letartóztatását

– írták a válaszukban.

Hozzátették, a 42 éves K. István lakásán bruttó 50 gramm kokaint és marihuánát, valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat és – vagyonbiztosítás keretében – két, nagy értékű személyautót foglaltak le.

A folyamatban lévő eljárásban kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgattak egy 48 éves budapesti férfit is, akitől marihuánát, kokainnal szennyezett tárgyakat, valamint teljesítményfokozó-szereket foglaltak le. Az ügyben további gyanúsítások várhatók.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy megérkezett a kerületi ügyészségre a rendőrség előterjesztése, és a kényszerintézkedés indítványozása kérdésében a döntés folyamatban van.

Kapcsolódó
Kábítószergyanús anyagokat találtak Berki Krisztián halálának helyszínén
Lapunk úgy értesült, Berki Krisztián nem öngyilkos lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik