Belföld

Viccelődni akart a nyíregyházi Tescónál bombával fenyegetőző 14 éves fiú

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a 14 éves fúval szemben, aki tavaly márciusban bombával fenyegetőzött a nyíregyházi Tescónál. 900 gépkocsit vizsgáltak át a rendőrök, de szerencsére nem találtak bombát.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt soron kívül bíróság elé állított fiatalra.

Hozzátette, a fiú beismerte a bűnösségét, és csak annyit mondott, hogy viccnek szánta a dolgot.

A vádirat szerint a fiú március másodikán azzal hívta fel a 112-es segélyhívót, hogy időzített bomba van az egyik áruház előtt parkoló kocsi alatt. A nagy erőkkel kivonuló rendőrök, katasztrófavédők és mentők lezárták az áruház parkolóját és egyenként vizsgálták át az onnan távozó autókat, illetve az ott lezártan parkolókat is, így összesen 900 jármű ellenőrzése történt meg.

Mindez több mint három órát vett igénybe, nem kis kellemetlenséget okozva az áruház vásárlóinak és dolgozóinak. A rendőrség még aznap délután elfogta a bombával fenyegetőző fiút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik