Belföld

Bors: 24 éves nővel erőszakoskodtak jobbikos politikusok

Jobbikos politikusok felcsaltak és bezártak egy szobába egy 24 éves nőt, majd a tettes levetkőzött és fizikai erőfölényét kihasználva próbálta őt megerőszakolni, írja a Bors. A nőnek végül sikerült elmenekülnie.

A cikk szerint az áldozat beadvánnyal fordult később a Jobbik etikai bizottságához, az ügy kivizsgálását, a tettes megbüntetését követelve, majd az ügyben később hivatalos feljelentést is tett. A Bors úgy tudja, hogy az ügyben máris megkezdődött a nyomozás. Erről a 24.hu megkérdezte a rendőrséget, amint válaszolnak frissítjük cikkünket.

A Bors úgy tudja, a 24 éves nő választókerületi szervezőként dolgozott a Jobbiknak. Ahogy több hivatalos beadványban, aláírásával is megerősítve rögzítette, gyanútlanul ment el abba a vendégházba a Szabolcs-Szatmár megyei Ököritófülpösön, ahol a bűncselekmény történt még tavaly decemberben.

A Jobbik nem sokkal a cikk megjelenése után közleményt adott ki. Ebben azt írták,

aljas, habonyi hazugságokkal teletűzdelt lejáratási kísérlet zajlik a tisztújításra időzítve, ami a szokásos végeredménnyel fog zárulni: a hazug fideszes lap pert fog veszteni és megfizet a koholmányaiért. A cikkben állított hazugságokkal szemben a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette. A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük.

Frissítünk!

A Telex elérte az ügyben Szilágyi Györgyöt, akinek az élettársával történt az eset. Szilágyi azt mondta, hogy a történet igaz abban a formában, ahogyan a lapokban megjelent. Azt is elmondta, jó ideig valóban nem indult belső vizsgálat a pártban az esettel kapcsolatban, hiába kezdeményezte ő magánbeszélgetéseken, hogy foglalkozzon ezzel az elnökség. A sértett ezután döntött úgy, hogy párt etikai bizottságához fordul, ez 10 nappal ezelőtt történt meg, a rendőrségi feljelentés pedig a mostani hét keddjén. Szilágyi hozzátette: élettársa „nem akart a Jobbiknak ártani, nem akart a figyelem középpontjába kerülni. Végig abban bízott, hogy a párt vezetése nagyon gyorsan kezelni fogja az ügyet és igazságot szolgáltat”, ám ez mostanáig nem történt meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!