Belföld

400 embert küldenek el az újpesti Tungsramból, a kerület polgármestere kész értük kiállni

Mint arról korábban beszámoltunk, elküld 1600 dolgozót a Tungsram, miután megreformálja működését és felhagy a hagyományos lámpagyártással.

Kapcsolódó
Felhagy a hagyományos lámpagyártással a Tungsram, 1600 ember veszíti el a munkáját
A tervezett lépések 1500 ember munkájának megmentését jelentik, ugyanakkor körülbelül 1600 fős tervezett létszámleépítéssel járnak az év végéig.

Az elbocsátások az újpesti telephelyet is érintik, a hírek szerint itt legkevesebb 400 ember fogja elveszíteni a munkáját a cég átszervezései miatt. Ezzel kapcsolatban posztolt a Facebookra a kerület polgármestere, a momentumos Déri Tibor, aki jelezte, egyelőre nem tudják pontosan, mekkora lesz a baj, de a tárgyalásokhoz felhatalmazást kérni most kell. Ezért, mint írja, a képviselő-testület mai ülésén elvi és gyakorlati dolgokat is a frakciók figyelmébe fogajánlani.

  • „Először is szeretném, ha a tervezett elbocsátások miatt közösen fejeznénk ki sajnálatunkat, továbbá együttérzésünket a dolgozók felé. Emberből vagyunk. Ahogyan az érintettek is.
  • A képviselő-testülettől kapott felkérés alapján kívánok tárgyalásokat kezdeményezni az illetékes minisztérium, a munkaügyi központ, a Tungsram Group és a cégnél működő szakszervezetek között az Újpesten elbocsátandók jövőjével kapcsolatban.
  • Szintén közös és egyhangú határozatot várok képviselőtársaimtól arra vonatkozóan, hogy párbeszédet kezdeményezhessek a kerületben működő cégekkel a Tungsramtól elbocsátandó többszáz ember elhelyezkedéséről.”

Sorolta fel javaslatait Újpest polgármestere. Déri szerint egyértelművé kell tenni, hogy a dolgozók sorsa nem polgármesteri és végképp nem pártpolitikai kérdés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik