Belföld

Fegyelmit indít a bankrablásokkal gyanúsított férfi ellen a pécsi rendőrkapitány

TEK / Ugyeszseg
TEK / Ugyeszseg

Fegyelmi és méltatlansági eljárást indít a pécsi rendőrkapitány azzal a helyi rendőrrel szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy fél éven belül kétszer is kirabolta a pécsi Takarékbankot.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatos közleményében azt írta, hogy  rendőrség teljes mértékben elhatárolódik a férfi cselekményétől, és elítéli azt.

Hozzátették, az ügy felderítésén dolgozó nyomozók mindvégig bűnözőként tekintettek az elkövetőre, majd amikor felmerült a gyanú, hogy az elkövető feltehetően a rendőrség hivatásos állományú tagja, értesítették a Nemzeti Védelmi Szolgálatot, és a beszerzett bizonyítékok alapján az ügyet továbbították a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségnek.

Kapcsolódó
Beismerte tettét a pécsi bankrablással gyanúsított rendőr – így fogta el a TEK
Több mint ötmilliót zsákmányolt két évvel ezelőtt. A fél évvel korábbi bankrablást nem ismerte el. Letartóztatását kérte az ügyészség.

A rendőrt tegnap fogták el a TEK-esek segítségével, majd gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli rablás, hivatali visszaélés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetése miatt.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a rendőr a 2020-as bankrablással kapcsolatban beismerő vallomást tett, de a fél évvel korábbi rablásban tagadta a bűnösségét.

A férfi gyanúsítását követően a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője a mai napon kezdeményezte a rendőr szolgálati beosztásából való felfüggesztését, valamint fegyelmi és méltatlansági eljárást is indított ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik