Belföld

Halált okozó testi sértéssel vádolják, állítja, hogy az ivócimborája elesett és a szekrénybe verte be a fejét

police.hu
police.hu

Halált okozó testi sértéssel vádolja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azt a 27 éves orgoványi férfit, aki tavaly júliusban úgy megverte  ököllel és egy szék karfájával az ittas tanyaszomszédját, hogy az néhány héttel később a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott nem ismerte el a bűnösségét és azt állította, hogy az ismerőse elesett és a szekrénybe verte be a fejét. Ezt azonban cáfolják a bizonyítékok az ügyész elmondása szerint.

A két férfi jól ismerte egymást és gyakran együtt is italoztak. Így volt ez a bűncselekmény napján is, amikor mind a ketten berúgtak. A 26 éves férfi többször leöntötte egy pohár vízzel a 40 éves cimboráját, aki ezt megelégelte. Dühösen odalépett a haverjához, megragadta a fotel karfáját, amiben ült, kitörte és a kezében tartva távozásra szólította fel.

A fiatalabb férfi azonban nem távozott. A feldühödött férfi felállt a fotelből és orrba vágta az idősebb férfit. Ezután kirántotta a kezéből a törött végű karfát és nagy erővel legalább egyszer fejbe vágta vele. Az áldozat az ütések miatt hanyatt esett a szoba padlójára, fejjel a szekrény felé.

A terhelt a bántalmazás után hívta a mentőszolgálatot, de a helyszínre érkező mentősökkel agresszíven viselkedett, amivel akadályozta a sérült férfi helyszíni ellátását. A fiatalember a rendőrök érkezése előtt elment a helyszínről, de másnap őrizetbe vették.

A megvert férfi életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, és a kórházi kezelés ellenére a hónap végén meghalt. Az ügyészség letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást kért a vádlottra azzal, hogy a korábban szintén erőszakos bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett büntetést is rendeljék el vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik