Belföld

Jogerősen hat év fegyházat kapott a 89 éves férfit kirabló zalai nő

Hat év fegyházra és hét év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Zalaegerszegi Törvényszék azt a nőt, aki felfüggesztett börtönbüntetése alatt rabolt ki az  otthonában egy idős férfit. Emellett elrendelte a korábban kiszabott egy év börtönbüntetés végrehajtását is.

A törvényszék tájékoztatása szerint az asszony tavaly júniusban többször is felkereste otthonában akkor 89 éves áldozatát azzal, hogy segít a gondozásában, de a férfi ezt visszautasította. A legutolsó alkalommal az idős ember távozásra szólította fel a nőt, aki azonban ezt nem vette tudomásul, benyomta a lakás ajtaját és mellkason lökte a férfi, aki ettől elesett.

A nő megragadta a nyugdíjas karján lévő autóstáskáját, amely a dulakodás közben elszakadt. A nő ekkor kivett belőle 190 ezer forintot, majd lelépett a helyszínről. Az idős férfi az esés és a dulakodás miatt jobb könyök- és térdtájék, a csípőízület zúzódását, valamint a bal kéz bevérzéses sérülését és zúzódását szenvedte el.

A Zalaegerszegi Járásbíróság még februárban bűnösnek mondta ki a nőt rablás bűntettében, amelyet a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követett el. Akkor a bíróság hat év fegyházbüntetést szabott ki a vádlottra, továbbá elrendelte a korábban kifosztás miatt kiszabott egyéves börtönbüntetése utólagos végrehajtását is.

Az elkövető és a védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, de az ügyet kedden tárgyaló Zalaegerszegi Törvényszék helybenhagyta a korábbi ítéletet, így az jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik