Belföld

Lefejezéssel fenyegette meg a tetteit látó kisfiait a hétéves lányát hónapokon át zaklató férfi

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az a sárkeresztúri R. Ferenc, aki hónapokon át zaklatta a hétéves kislányát a másik két gyermeke előtt. A Győri Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben férfi korábbi 19 éves fegyházbüntetését.

R. Ferenc  tíz évvel ezelőtt létesített élettársi kapcsolatot egy nővel, akitől egy lánya és két fia született. A vád szerint a kapcsolatuk kiegyensúlyozatlan volt, mert a férfi bántalmazta élettársát, és a nő többször is elköltözött emiatt.

A férfi 2020 októberétől 2021 februárjáig, kihasználta az élettársa távollétét, lányával rendszeresen szexuális cselekményt végeztetett. Ennek több alkalommal szemtanúi voltak a kisfiúk is. A férfi a gyerekeket azzal fenyegette meg, hogy megveri őket, levágja a fejüket, ha ezt valakinek elmondják

– közölte közleményében a fellebbviteli főügyészség.

A nő tavaly február 14-én tetten érte az élettársát, amint fajtalankodik a hétéves kislányukkal a másik két gyerek előtt. A Székesfehérvári Törvényszék 19 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a  férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, és többrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt, és minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől eltiltotta, amely során 18 év alatti gyerekkel foglalkozhatna.

Egyúttal mindhárom gyereke vonatkozásában megszüntették a szülői felügyeleti jogát. Az ítélet ellen a férfi és a védője felmentésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint azonban a kiszabott szabadságvesztés szükséges és indokolt. A férfit ugyanis korábban öt év börtönre ítélték szemérem elleni erőszak miatt, amelyből 2008 májusában bocsátották feltételes szabadságra.

Kapcsolódó
Tagad a hétéves kislányát megrontó sárkeresztúri férfi, letartóztatták
R. Ferenc panaszt tett a gyanúsítás ellen, és érdemi védekezést terjesztett elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik