Belföld

Lázár János: A magyar politika élet-halál harc, mégis meg kell békélni

Hír TV / YouTube
Hír TV / YouTube
Lázár János nem Zelenszkijnek öltözött. Ezt rögtön a Bayer show elején tisztázta, jelezte, ebben a dzsekiben kampányolt, ebben csinálta végig a választást.

Lázár János szerint kettejük párharcának Márki-Zay Péterrel óriási jelentősége volt. A fideszes képviselő Bayer Zsoltnak azt mondta, a polgármester az elmúlt években egy amerikai típusú, liberális gyűlöletkampányt honosított meg, állandó volt az orbánozás, lázározás, fideszezés. Valami ellen politizált, nem azért, hogy újjáépítse Hódmezővásárhelyt. Nagyon éles volt a küzdelem, amikor pedig Márki-Zay az ellenzék miniszterelnök-jelöltje lett, szimbolikussá vált a tét.

Lázár János szerint a városnak már békére van szüksége, mert mostanra drámai lett a megosztottság. Márki-Zay Péter

nem a várost építette, hanem a közösséget rombolta.

Ennek véget kell vetni, neki győztesként meg kell próbálnia békét teremteni, hogy a város fejlődni tudjon, ne a polgármester kampányirodájaként működjön továbbra is. Szerinte Márki-Zay jobban tenné, ha polgármesterként dolgozna és bukott miniszterelnök-jelöltként nem nemzeti ellenállást szervezne.

Lázár János szerint nemcsak Hódmezővásárhelyen, hanem az egész országban véget kellene vetni a polgárháborús helyzetnek, nemzeti összefogásra lenne szükség. Ő azt várta volna a magyar ellenzéktől, hogy amikor kitört az orosz-ukrán háború, akkor a kampányt félreteszi, és azt mondja, támogatja a kormány minden lépését, amellyel a béke megőrzésére törekszik.

Szerinte az ellenzék választási vereségéhez az is hozzájárult, hogy politikusaik a kampány során a nemzeti összefogás fontosságának kihangsúlyozása helyett a nemzeti érdekekkel szembemenő nyilatkozatokat tettek. Emlékeztetett rá, hogy Magyarország még mindig egy közepesen fejlett ország. Ahhoz, hogy 2030-ra elérjük Ausztria keleti tartományainak jelenlegi  életszínvonalát sokkal több együttműködésre lenne szükség.

Ez mindig a győztes felelőssége, de az elmúlt 12 évben az ellenzék ebben nem volt partner – tette hozzá. A magyar politika élet-halál harc, mégis azt gondolja, a következő éveket nem lehet megnyerni, ha nem lesz néhány kérdésben együttműködés, amihez jelenleg szerinte hiányzik az intelligencia.

Társasjátékot azzal tudsz játszani, aki társ a játékban. (…) Aki az ellenfél megsemmisítésére tör, azzal is nagyon nehéz együttműködni, legyen akár bármelyik fél is, ez azért a korrektséghez hozzátartozik.

Kapcsolódó
Lázár János: A győztes felelőssége a megbékélés 
Kiderült az is, hogy nemcsak Márki-Zay Péter, hanem annak idején Bayer Zsolt is igent mondott neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik