Belföld

Lázár János: A győztes felelőssége a megbékélés 

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Kiderült az is, hogy nemcsak Márki-Zay Péter, hanem annak idején Bayer Zsolt is igent mondott neki.

Lázár Jánost a Blikk kérdezte arról, hogyan akar együttműködni Márki-Zay Péterrel, akit korábban „politikai hullának” nevezett.  Hódmezővásárhely parlamenti képviselője szerint a vetélkedésnek immár vége, eljött az együttműködés ideje,

a győztesnek nemcsak joga, de felelőssége is, hogy a béke és az együttműködés irányába terelje a dolgokat.

Erre tesz kísérletet. A munkamegbeszélésen a polgármesterrel arról tárgyalna, miként lehetne újra gyarapodó pályára állítani a várost, amelynek az elmúlt években elakadt a fejlődése. Márki-Zay Péter szerint a Fidesz bosszúja miatt, a Fidesz szerint miatta, mert többet foglalkozott országos politikával, mint helyi ügyekkel.

Lázár János szerint ezt a vitát már értelmetlen folytatni, véget kellene vetni a város megosztottságának. Politikai hitvallása szerint

jobban kell szeretni a városunkat és a hazánkat, mint amennyire egymást utáljuk.

Aki erre képes, azzal kész együttműködni. Aki a „minél rosszabb a településnek vagy az országnak, annál jobb az ellenzéknek” elvet vallja, az ellehetetleníti az együttműködést, de bízik benne, hogy Vásárhelyen nem ez lesz a helyzet.

Közben az is kiderült, hogy Hódmezővásárhely igen kedves Bayer Zsoltnak is, aki Lázár Jánost hívta meg beszélgetős műsorába. A műsor előzeteséből kiderült, hogy 16 éve, még polgármesterként ő adta össze Bayer Zsoltot és jelenlegi feleségét.

– Én imádom Hódmezővásárhelyt!  Ezt te tudod a legjobban.
– Nagyon jó város, nagyon jó hely. Van okod rá.

Ott kötött házasságot ugyanis  – mondta a műsor vendégeihez fordulva Lázár János. Szavait nagy taps fogadta.

Bayer Zsolt elárulta, vendége adta össze őket össze a feleségével,  Lázár János pedig azt, hogy nagyon kevés ilyen pár volt, de azok még nem is váltak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik