Belföld

Ahol Iványi Gábor egyháza segít, ott is a Fidesz győzött

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A lelkész szerint intézményeik nem folytatnak politikai tevékenységet.

A Népszava megnézte a parlamenti választás eredményét azokban a a borsodi és szabolcsi falvakban, ahol a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség tart fenn óvodákat, iskolákat. Mindenhol jóval az országos átlag felett teljesített a fideszes jelölt.

Az eredmények is azt bizonyítják, hogy intézményeinkben nem folytatunk semmiféle politikai tevékenységet

– mondta a lapnak Iványi Gábor. Szerinte fáradságos munkával meggyőzhetnék az embereket, hogy ne szavazzanak az ellehetetlenítésükön dolgozó pártra, de ők másra vállalkoztak.

Segítünk a rászorulóknak, szolgáljuk őket, akkor is, ha ők ezt nem viszonozzák.

Nem lepné meg, ha a náluk dolgozó pedagógusok közt is akadna fideszes szavazó, munkanélküli hajléktalanoknál is tapasztalta, hogy attól félnek, a „migránsok” miatt elvesztik a munkájukat.

A lelkész szerint a borsodi és szabolcsi falvakban élők tőlük nem értesülnek arról, milyen hadjárat folyik ellenük, ők a közmédiából, a fideszes polgármestertől, önkormányzattól tájékozódnak. Jóakaratúak, de tájékozatlanok, befolyásolhatóak. A választás kapcsán Iványi Gábor elmesélte, amit egy negyedikes általános iskolás gyerektől hallott.

Anya Orbán Viktorra szavazott, de apa nem. Ő utálja Orbánt, ezért a Fideszre szavazott.

A családban nem voltak tisztában azzal, hogy Orbán Viktor melyik párthoz tartozik.

A NAV egyébként szerdán visszaadta a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség központjában lefoglalt számítógépeket és iratokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik