Belföld

Nem szerzett parlamenti mandátumot: mentősnek állt Rig Lajos

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Szűkszavú Facebook bejegyzésben tudatta követőivel, hogy köpenyre váltja öltönyét Rig Lajos, a Jobbik korábbi politikusa, miután Tapolcán nem sikerült nyernie az országgyűlési választáson. Korábban közölte, elsődlegesen mentőzni fog, de aneszteziológiai asszisztenskedni is szeretne másodállásban (a kép gyaníthatóan inkább a másodállása végzése közben ábrázolja őt).

A politikus a választások után jelentette be, hogy visszatér dolgozni az egészségügybe, és a Jobbikból is kilép. A közéletbe maximum akkor térne vissza, ha a helyiek nagyon szeretnék, de lapunknak úgy nyilatkozott, hogy „ennek nem most lesz itt az ideje”, valószínűleg a 2026-os, következő parlamenti választáskor sem.

Rig Lajos hét évig volt a Jobbik parlamenti képviselője. A Veszprém megyei 3. számú körzetben a fideszes jelölttől, Navracsics Tibortól kapott ki, aki 51,47 százalékkal nyert, Rig pedig több mint 3000 szavazattal kapott kevesebbet, így végül 43,8 százalékon végzett. Hogy miként értékelte a két jelölt a kampányt és az eredményt, arról riportunkban olvashat.

Kapcsolódó
„Lefújták a meccset, nincs rossz viszony”
A tapolcai körzetben jártunk, hogy beszélgessünk Navracsics Tiborral és Rig Lajossal, illetve megnéztük azokat a falvakat, amelyekben az ellenzék jó eredményt ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik