Belföld

Hárman is hamis ajánlóívekkel akartak országgyűlési képviselők lenni

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Hárman is hamis ajánlóívekkel szerettek volna országgyűlési képviselők lenni Komárom-Esztergom Megyében. A legszebb az egészben, hogy az egyikük ezek nélkül is elérte volna az ötszáz ajánlást. Választás rendje elleni bűntettek és más bűncselekmények miatt indult ügyben végül öt embert állítanak bíróság elé.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy mindannyian tagadják a bűnösségüket a vádlottak közül.

A három elkövető az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán a Komárom-Esztergom Megye 3. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben országgyűlési képviselőjelöltként szeretett volna indulni.

A három elkövetőből kettő azonban nem tudta a kellő számú ötszáz ajánlást összegyűjteni, ezért a másik két vádlott segítségével olyan ajánlóíveket adott le, melyen olyan állampolgárok adatai és aláírásai is szerepeltek, akik nem adtak ajánlást a jelölteknek.

Az ily módon meghamisított ajánlóíveket a terheltek írták alá aláírásgyűjtőként, azonban őket a választási iroda nem vette nyilvántartásba. Az egyik elkövető a hamis ajánlások felhasználása nélkül is elérte az ötszáz ajánlást, így ő végül felkerült a listára.

Az ügyészség az egyik vádlottra felfüggesztettet, a másik négy terheltre pedig pénzbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik