Belföld

Kétes lopási ügy miatt verte agyon napszámosát a pirtói gyilkos

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított 66 éves férfival szemben, aki tavaly októberben agyonverte a napszámosát Pirtón.

A  Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 65 éves áldozat a gyanúsított tanyáján dolgozott, és ott is lakott ellátás fejében. A két férfi azonban időnként – főként italozást követően – összeveszett, ami többször verekedésbe torkollott.

Egy ilyen összetűzés vezetett tavaly októberi tragédiához is. A tulaj már délelőtt a szomszédaival borozott, délután pedig a későbbi áldozatával is elfogyasztott némi alkohol. Később azonban vitába keveredtek egy kétes lopási ügy kapcsán. A veszekedés tettlegességig fajult, mely során a gyanúsított megverte a neki dolgozó férfit.

A később kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az áldozat testén legalább huszonnyolc olyan sérülés volt, amely egy tompa tárgytól származott. Az idős ember nem élte túl a nyilvánvalóan hosszabb ideig tartó, agresszív bántalmazást.

A történtekről az egyik szomszéd értesítette a mentőket és a rendőröket. Őt az elkövető hívta fel, miután rádöbbent arra, hogy mit tett. A tanya tulajdonosa tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bizonyítottság esetén. A főkapitányság munkatársai lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik