Belföld

Országos ügyelet- és gyógyszertárkereső honlap indult

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Kisebb háztartási balesetek vagy otthoni rosszullét esetén is hasznos útbaigazítást adhat a napokban elindult ügyelet- és gyógyszertárkereső weboldal, a surgossegi.info. A gyors, egyszerű tájékozódást szolgáló felület egyszerre segíti a betegek mielőbbi ellátását, és tehermentesíti az egészségügyi dolgozókat. A honlap fejlesztését 10 millió forinttal támogatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), olvasható a tárcsa csütörtöki közleményében.

Mint írják, az ügyelet- és gyógyszertárkereső oldallal a mindennapos gyakorlaton alapuló, hiánypótló megoldás született.

Németh Franciska, a honlap ötletgazdája és elindítója ápolóként dolgozik egy budapesti kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályán. Ügyeletes munkanapjai során szembesült azzal, hogy a szülők sokszor csak több felesleges kitérő után találják meg a gyermekük múló rosszullétét, kisebb balesetét megfelelően ellátni képes szakorvost, intézményt.

Budapesten és Pest megyében a megfelelő tudással, eszközökkel rendelkező ügyeletre már elirányít a gyermeksos.hu. Az újabb felület a felnőtt betegek hatékony ellátását segítheti az ország minden részében

– magyarázta az ápoló, akiben kórházi munkája tapasztalatai nyomán merült fel a páciensek és egészségügyi dolgozók életét megkönnyítő weboldal gondolata.

Bárkivel megeshet, hogy hétvégén vagy az éjszaka közepén szorul orvosi ellátásra, de annyira nincs rosszul, hogy mentőt hívjon. Esetleg az ünnepek előtt elfelejti kiváltani a gyógyszereit, és nehézkesen találja meg a nyitva tartó patikát. A felnőtt ügyelet- és gyógyszertárkereső weboldal váratlan egészségügyi gondok, kisebb balesetből adódó problémák kezeléséhez kínál hasznos információkat. A könnyen átlátható, felhasználóbarát felület a legközelebbi intézmény megmutatásával, a várakozási idők csökkentésével gördülékenyebbé teheti a járóbetegek ügyeleti ellátását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik