Belföld

Márki-Zay egyéniben veszített, de Hódmezővásárhelyen több szavazatot kapott Lázárnál

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter támogatottsága magasabb volt Hódmezővásárhelyen, mint a fideszes Lázár Jánosé. Hódmezővásárhely polgármestere a miniszterelnökség mellett az egyéni választókerületet is elveszítette: Csongrád-Csanád 4-es választókerületében Lázárra 28 753-an szavaztak, azaz a voksok 51,77 százalékát szerezte meg, Márki-Zay pedig 6 425 szavazattal kevesebbet kapott, ami 40,20 százalékot, és 22 328 szavazatot jelent.

Márki-Zay korábban a vásárhelyi eredményhez kötötte, hogy beül-e a parlamentbe. Szerdán határozta el magát amellett, hogy marad a székében, akkor bizarr érvelésében arról írt, hogy meg kell védenie a vásárhelyi gyereket attól, hogy Orbán elvigye őket golyófogónak, ugyanis szerinte a kormányfő azzal vádolja ellenfeleit, amire saját maga készül.

Később a 24.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy amennyiben felveszi a mandátumát a városban időközi polgármester-választás következik, amit Márki-Zay szerint a jelenlegi közhangulatban akár el is veszíthetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik