Belföld

Öt munkás meghalt egy vonatbalesetben Mindszentnél

Donka Ferenc / MTI
Donka Ferenc / MTI

Frissítünk!

Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a vonatbalesettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy heten utaztak a kisteherautóban, és öt holttestet emeltek ki belőle a tűzoltók. A vonat utasai közül senki nem halt meg.

A Mávinform közleménye szerint a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek. Hozzátették, hogy a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé. A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek.

Később a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia  is megerősítette, hogy öt munkásként dolgozó férfi vesztette életét a balesetben, és több mint tíz a sérültek száma.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták a 4521-es utat. Kilenc órakor félpályán megindult a forgalom.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy tíz mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett a baleset helyszínére. Elmondta, hogy öt férfi a helyszínen  életét vesztette, két férfit súlyos sérülésekkel  – fej- és végtagsérülésekkel – vittek kórházba. A vonaton 11 utas szenvedett jellemzően zúzódásokat, őket megfigyelésre szintén kórházba vitték.

A szóvivő tájékoztatása szerint a baleset sérültjeit a szegedi, a szentesi, a hódmezővásárhelyi és a kecskeméti kórházakba szállították. A távirati iroda szerint a kisteherautóban ülők közül többen egy családnak a tagjai.

Több ember meghalt és több megsérült, amikor vonat elé hajtott egy kisteherautó Mindszentnél kedden reggel – közölte a rendőrség honlapján. A baleset valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban.

MTI/Donka Ferenc

Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben többen megsérültek és többen a helyszínen meghaltak. A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A forgalmat a környező utcákra irányítják.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ütközés következtében a vonat kisiklott és az árokba borult. A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre egy mentőhelikopter is kiérkezett.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik