Belföld

Ürülékbe áztatott szavazólapra bukkantak a kismarosi számlálók

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Állati eredetű excrementum szennyezte a gyermekügyi népszavazás lapját. A voks érvénytelen lett, hisz nem látszott az X.

Elég undorító történet jutott el a Telexhez: a Kismaros 1. számú szavazókörből megszerezték a jegyzőkönyvet, ami alapján valaki ürülékkel, azaz fekáliával szennyezett szavazólapot tett a borítékba. Azt írják, miközben a bizottság gyűjtötte össze a szavazatokat, egy „már kívülről is gyanúsan elázott borítékot talált”, ami „kellemetlen szagot árasztott”. Így folytatódik a jelentés:

Bizottság a borítékot kinyitotta és abban állati ürülékkel erősen beborított népszavazási szavazólapot talált. Ezen szavazólap érvényessége ezáltal nem volt megállapítható.

Arról nem írt a bizottság, hogy jutottak a következtetésre: ez bizony állati ürülék. Mindenesetre a Telex emlékeztet, a gyermekvédelminek nevezett homofób népszavazás érvénytelen lett, mivel 1,5 millió szavazatot adtak le a választók érvénytelenként. További 453 ezren nem dobták az urnákba a felvett szavazólapot. Kismaroson amúgy a Választás.hu szerint 1067-en szavaztak érvényesen, 526-an érvénytelenül az első kérdésre a négyből, de a többi kérdésnél is hasonló az arány.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik