Belföld

Az érvénytelen népszavazás miatt vissza kell vonni a gyermekvédelmi törvényt az Amnesty szerint

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Szerintük egyértelmű, hogy az emberek nem kérnek a kormány gyűlöletkeltő kampányából.

A népszavazás eredménye egyértelmű, az embereknek elege van és nem kérnek a kormány kirekesztésre és gyűlöletre épülő kampányából – írja közös közleményében az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság, reflektálva arra, hogy elbukott a kormány gyermekvédelminek nevezett népszavazása, miután a nem végleges eredmények alapján is közel 1,6 millió ember szavazott érvénytelenül.

Az eredmény világos: az emberek nem akarnak egy olyan országban élni, ahol a családtagjaik, barátaik és munkatársaik ellen hergel a kormány. A homofób és transzfób propaganda-törvényt haladéktalanul vissza kell vonni.

– mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója, akinek szavait Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője is aláhúzta.

Azért kampányoltunk az érvénytelen népszavazásért, mert biztosak vagyunk benne, hogy mindenki egy biztonságos és egyenlő Magyarországon akar élni. Van okunk ünnepelni, de még nagyon hosszú út áll előttünk. Az elmúlt két évben a magyar társadalom újra és újra kifejezte, hogy támogatja és elfogadja az LMBTQI embereket. Mi tovább dolgozunk egy olyan országért, ahol mindenki egyformán fontos.

– olvasható a közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik