Belföld

Hátba szúrta a szülinapját ünneplő rokonát, négy évet kapott

Négy év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a 39 éves pécsi nőt, aki hátba szúrta a születésnapját ünneplő rokonát, majd verekedni kezdett.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint nő hívatlanul jelent meg az egyik távoli rokonánál, aki aznap ünnepelte a születésnapját. Napközben az este tartandó családi összejövetelre készültek. A készülődés során, beszélgetés és italozás közben a vádlott zokon vette az ünnepelt rokon egyik megjegyzését, ezért felvett egy kést a konyhapultról és hátba szúrta vele. A megkéselt hozzátartozója életveszélyes sérülést szenvedett.

Ezt követően a nő kimászott a konyhaablakon, és az utcán téglát hajított az őt számon kérő egyik szomszéd felé, majd verekedni kezdett vele. A Pécsi Törvényszék négy év börtönre ítélte a nőt életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés, illetve enyhébb büntetésért fellebbezett. A táblabíróság egyetértett a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványával és helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik