A következő élő közvetítés része A Fidesz a 2018-asnál is nagyobb győzelmet aratott, Márki-Zay elismerte a vereséget, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe

Gulyás Gergely: Van álláspontunk, hogy az orosz–ukrán háborúban ki a hibás

Az országgyűlési választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten, miután leadta szavazatát. Gulyás Gergely szerint óriási tétje van a választásnak, mégpedig az, hogy Magyarország továbbhalad-e az elmúlt évtizedben megtapasztalt fejlődés útján. Kiemelte: a kampányban azonban efölé nőtt a háború és a béke kérdése, amelyben, úgy látja, hogy „ellentétesek az álláspontok”. A kormánypártok azt mondják, hogy Magyarország békéjét és biztonságát minden körülmények között meg kell őrizni – hangsúlyozta a miniszter. „Az orosz–ukrán háborúban van álláspontunk, hogy ki a hibás, de az az egyértelmű véleményünk, hogy nekünk nem szabad belesodródni ebbe a háborúba, nekünk távol kell ettől magunkat tartani” – fogalmazott. Hozzátette: ezért fegyverszállítmányt sem szabad küldeni, és olyan energetikai szankciókat sem szabad elfogadni, amelyek károsabbak Európára és Magyarországra, mint az oroszokra nézve.

Gulyás kijelentette: győzelemre számít az országgyűlési választáson. (MTI)

Budapest, 2022. április 3.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter leadja szavazatát az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a budapesti Újbudai József Attila Gimnáziumban 2022. április 3-án.
MTI/Szigetváry Zsolt
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik