A következő élő közvetítés része A Fidesz a 2018-asnál is nagyobb győzelmet aratott, Márki-Zay elismerte a vereséget, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe

Gulyás és Semjén szerint a magas részvétel a demokrácia ünnepe

Gulyás Gergely miniszter rövid nyilatkozatra jelent meg a Bálna sajtórészlegében negyed órával az urnazárás után.  Gulyás köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek a választáson és elismerését fejezte ki a szavazás technikai lebonyolításért is. Gulyás szerint magas volt részvétel, „hajszál híján a négy évvel ezelőtti”. „A demokrácia győzelme, hogy ilyen magas a részvétel, mert ez erős legitimációt ad a választás győztesének” – mondta.

A miniszter izgalommal várja az eredményeket, bár már látták az első előrejelzéseket, amelyek optimizmusra adnak okot a Fidesznek.

Semjén Zsolt is köszönettel kezdte, megismételve, hogy a magas részvétel a demokrácia ünnepe. Megköszönte a határon túliak „nemzethűségét”, amiért jóval nagyobb számban vettek részt a választáson, mint négy éve, a magyar parlament az összmagyarság parlamentje lesz Semjén szerint.

Semjén a sok imádságért is külön köszönetet mondott.

Marjai János / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik