A következő élő közvetítés része A Fidesz a 2018-asnál is nagyobb győzelmet aratott, Márki-Zay elismerte a vereséget, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe

Fekete László erős ember, erős véleménnyel

A Mi Hazánk legizmosabb emberével, az országos lista 20. helyén indult Fekete Lászlóval is sikerült beszélnünk pár mondatot. Szembesítettük a friss Medián-kutatással, ami nem jósolt parlamenti bejutást a szélsőjobbos pártnak:

– De ezt a felmérést ki csinálta?
– A Medián.
– És az hova tartozik?
– Ők függetlennek mondják magukat.
– Ah persze, persze… Én ezekben a felmérésekben nem hiszek, majd a nép akarata eldönti, mi legyen.

Fekete szerint meglepetés lesz, „egy elég szép százalékkal be fog jutni” a párt. Ha mégse jutnak be, akkor nagyot fog csalódni az emberek bizonyos rétegében. Szerinte azért van egy komoly százalékokban mérhető réteg, „aki nem ezt a két utat akarja”.

Bízom abban, hogy megtalálják azt az ösvényt, ha nem is utat, ösvényt, amivel egy olyan pártot be lehet juttatni, aminek elsődleges szó szerint a demokrácia elve.

Végül feltettük a kérdést, ha nem sikerül a választás, politizál-e tovább a pártban. „Mivel ugyanezt az elvet vallom, vagy legalábbis őrületes a hasonlóság, nem hiszem, hogy ez olyan szakadást idézne elő, hogy bekerülünk vagy sem” – mondta Fekete, aki hozzátette, biztos a párttal marad.

Varga Jennifer / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik