A következő élő közvetítés része A Fidesz a 2018-asnál is nagyobb győzelmet aratott, Márki-Zay elismerte a vereséget, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe

Budapesten a Hegyvidék, vidéken Budakeszi a legaktívabb

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A 18:30-as részvételi adatok szerint továbbra is a budapesti választókörzetekben a legnagyobb a részvétel. Az egész országot tekintve is arányaiban a legtöbben a budapesti 3-as körzetben (XII. kerület) járultak az urnákhoz: fél hétig a jogosultak 78,25 százaléka nyilvánított véleményt a Fürjes Balázs–Hajnal Miklós csörtéről. Csaknem ugyanilyen arányban (78,07 százalék) szavaztak a 4-es választókörzetben, azaz a II. kerületben, de nem sokkal marad el ettől a 2-es választókörzet (vagyis a XI. kerület) a maga 77,39 százalékával, illetve a 13-as körzet (XVI. kerület) 77,73 százalékkal.

Vidéken sem változott a helyzet 17 óra óta, továbbra is a Pest megyei választókörzetekben a legmagasabb a részvétel. A két órával korábbi helyzethez hasonlóan a budakeszi központú körzetben járultak az urnákhoz a legnagyobb arányban a szavazók: Pest megye 2-es körzetében 77,11 százalék a részvételi arány, de 75 százalék fölötti részvételnél tartottak fél hétkor a szentendrei és a dunakeszi központú körzetekben is.

A vidéki körzetek közül szintén magas – 70–73 százalékos – volt a részvételi arány 18:30-kor néhány megyei jogú városban, például Érden, Székesfehérváron, Szombathelyen, Sopronban és Hódmezővásárhelyen.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik