A következő élő közvetítés része A Fidesz a 2018-asnál is nagyobb győzelmet aratott, Márki-Zay elismerte a vereséget, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe

500 ezer helyett csak 20 ezret kell fizetnie Hoppál Péternek, amiért kihúzta a kábelt az ellenzék kivetítőjéből

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A hét elején beszámoltunk róla, hogy Hoppál Péter, Baranya megye 2-es választókerületének Fidesz-KDNP színekben újrainduló országgyűlési képviselője meglehetősen rossz szemmel nézte, hogy az ellenzék a pécsi Széchenyi téren kampányol, ezért odasétált az ellenzékiek által felállított LED-falhoz és kihúzta a kábelt.

Kapcsolódó

Mindezért a poiltikust a választási bizottság csütörtökön ötszázezer forintra bírságolta, az indoklás szerint azért, mert megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét. Hoppált továbbá eltiltották a további jogsértésektől.

Ehhez képest az MTI most az írja, hogy Hoppál fellebbezése után a Nemzeti Választási Bizottság húszezer forintra mérsékelte a fideszes jelölt bírságát.

Az NVB többsége egy másik kifogás elbírálása során úgy döntött, ismeretlen személy megsértette a választási eljárási törvényt, amikor különböző telefonszámokról választópolgárokat hívott egy nő, aki Márki-Zay Péternéként mutatkozott be és aki arról beszélt, Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan ő sem akar háborút. Az NVB szerint az automata hanghívások közvetlen politikai kampánynak minősülnek, de a választópolgárok nem adtak hozzájárulást a közvetlen megkeresésre, így az automata hanghívás jogsértő volt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik