A következő élő közvetítés része A Fidesz a 2018-asnál is nagyobb győzelmet aratott, Márki-Zay elismerte a vereséget, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe

Húsz százalékkal több levélszavazat érkezhet Székelyföldről 2018-hoz képest

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Transtelex számolt be róla, hogy Kovászna megyében az RMDSZ 21 ezer levélszavazatot gyűjtött össze, így az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) megyei szervezetének gyűjtésével együtt összesen 31 ezren szavazhattak a megyében. A lap szerint ez azt is jelenti, hogy a székelyföldi szavazók 15-20 százalékkal több levélszavazatot adtak le, mint négy évvel ezelőtt.

A lap szerint az RMDSZ tagjai nem is bizták a véletlenre a szavazatok összegyűjtését, már a választási regisztrációs időszakban elővették a szavazópolgárok listáját és körbe telefonálták őket, hogy megkérdezzék, változtak-e az adataik, regisztráltak-e a választásra, március 9-e után pedig a település-felelősök és munkacsoportok segítették a helyes kitöltést, illetve a levélcsomagok begyűjtését.

A hírek szerint a levélszavazatok hatékony összegyűjtését egyes egyházi vezetők is segítették, akik kihirdették, hogy az RMDSZ helyi szinten hol gyűjti össze a szavazatokat.

Veres Nándor / MTI Az április 3-i magyarországi országgyűlési választások levélszavazatai Magyarország csíkszeredai főkonzulátusán 2022. március 29-én. Levélszavazásra a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok jogosultak.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik