Belföld

RMDSZ a kidobott levélszavazatokról: Egyértelműen szervezett provokációról van szó

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Facebook-oldalán reagált arra, hogy Marosvásárhely közelében egy zsák kidobott és félig megsemmisített szavazólapokat találtak egy szemétlerakónál.

Az RMDSZ elítéli azokat a vádakat, amelyek azt sugallják, hogy itt választási csalásról lenne szó. Elfogadhatatlannak és megalapozatlannak tartjuk a magyarországi ellenzéki pártok kérését is, amely arról szól, hogy meg kell semmisíteni az összes határon túli szavazatot

– írták a bejegyzésben. Egyúttal úgy fogalmaztak: „A képsorok megerősítik, hogy egyértelműen szervezett provokációról van szó, amelynek az a célja, hogy a határon túli szavazatokat hiteltelenítsék. Bárki is álljon a provokáció mögött, a legaljasabb módon próbálja manipulálni a közvéleményt. Ezt a leghatározottabban visszautasítjuk!”

A Fidesz korábban közleményben reagált a történtekre, a párt szerint „nincs két baloldal, egy baloldal van, a Gyurcsány-Bajnai-féle baloldal minden aljasságra képes, 2006-ban tévészékházat gyújtottak fel a hatalom megtartásáért, most szavazólapokat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik