Belföld

Új zebrát kap a Blaha

BKK
BKK
A Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában létesítenek új gyalogátkelőt.

A terveknek megfelelően halad a Blaha Lujza tér megújítása, szerdán két új gyalogátkelőt alakítottak ki a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában – közölte a Budapesti Közlekedési Kötpont (BKK) az MTI-vel. A kereszteződésben összesen három új gyalogátkelőt létesítenek: ezek közül kettő – az Erzsébet körúti és a tér túloldalán lévő Rákóczi úti – készült el most. A harmadikat a tér sarkánál, a buszmegállóhoz közel akkor lehet kialakítani, ha az már nem munkaterületre vezet – olvasható a közleményben.

Mint írták, az új gyalogátkelőhelyek középszigettel készültek, és új jelzőlámpák segítik a közlekedést. A tér korszerűsítésével mind a négy ágban felszíni akadálymentes, hangjelzéssel kiegészített zebra lesz a három új, valamint a József körúton már meglévő, illetve megmaradó átkelőnek köszönhetően. Az Erzsébet körúti középszigeten álló közvilágítási oszlopot februárban cserélték ki a kivitelező munkatársai, hogy kialakíthassák a gyalogátkelőt.

BKK

A téren elkezdődött a növénykazetták burkolatának felhelyezése, és már zajlanak a fatelepítés előkészületei. Folyamatban van a mesterséges váztalaj kialakítása, aminek célja, hogy segítse a faveremrácsba kerülő fák gyökérzetének növekedését, egyúttal megfelelő alépítményként szolgáljon a térburkolatnak. Behelyezték a gyökércellák egy részét a felszín alá, folytatódik a burkolatok építése és a térbútorok kihelyezése, illetve a buszmegálló felépítmények befejezése, valamint az azokhoz tartozó térburkolatok kialakítása is megtörténik.

A BKK közölte azt is, hogy a Blaha Lujza tér felújítása és a Somogyi Béla utca korszerűsítése várhatóan az év végére készül el. A munkák ideje alatt az Europeum bevásárlóközpont zavartalanul üzemel. Megközelítését a kialakított gyalogosfolyosók biztosítják, és autóval is elérhető az Europeum parkolóháza. A tér felújításával egy időben, a saját beruházásában megújul a Corvin Áruház is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik