Belföld

Videón a késes rablót megszívató fóti eladónő – öt évet ülhet a tettes

Vádat emelt a Dunakeszi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki egy évvel ezelőtt szalonnázó késsel akart kirabolni egy kisboltot Fóton. Az eladó azonban alaposan megszívatta és rázárta az üzletet a rendőrök kiérkezéséig.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője azt üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy öt év fegyházat és öt év közügyektől eltiltást kértek a nőre előkészítő ülésen történő beismerés esetére. A vádlott vallomásával kapcsolatban elmondta, hogy

Végig beismerte a tettét. Azt mondta, hogy a járvány miatt elvesztette az állását, nem volt pénze és semmilyen keresete, és nagyon megbánta a tettét

– tette hozzá az ügyész.

A 39 éves nő betért az üzletbe, ahol rajta kívül csak az eladó tartózkodott. Ekkor egy kést vett elő és felszólította az eladónőt a bevétel átadására. Mivel a megfenyegetett eladó ennek nem tett eleget, ezért az elkövető megpróbált a kiszolgáló helyet megkerülve a pult mögé jutni.

A talpraesett eladó ekkor egy óvatlan pillanatban átugrott a pulton, majd az utcára futva kívülről kulcsra zárta az ajtót. Az elkövető ekkor kivette a bevételt a pénztárból, majd belülről próbálta kifeszíteni a bolt ajtaját sikertelenül.

Amikor rájött, hogy hiába is próbálkozik, akkor leült egy kosártartóra, rágyújtott és megivott egy deci vodkát. Az eladó által időközben értesített rendőrök a bezárt nőt a helyszínen elfogták. A nőt felfegyverkezve elkövetett rablás miatt állítják bíróság elé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik